Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Ali Tınay sinema filmi oluyor

Cem Yılmaz, 'Pek Yakında' isimli filminden sonra, bir zamanlar çok sevilen reklam karakteri 'Ali Tınay'ı beyazperdeye uyarlıyor. 'Pek Yakında', Cem Yılmaz'ın kendi sinema görüşünü ortaya koyduğu bir film olmuştu; 'Ali Tınay' ise daha çok gişeye yönelik bir film olacağa benziyor.
O meşhur karakteri, 'My name is Tınay/ I'm Ali Tınay/Limit is the sky' sözlü şarkıyı söylerken hatırlıyoruz. 'Ali Tınay'; girişimci, gösterişi seven ve gözü yukarılarda bir karakterdi. 'Ali Tınay' beyazperdede kesinlikle çok güldürecek. Eminim ki, Cem Yılmaz'ı da filmde bol bol dans ederken ve şarkı söylerken göreceğiz.

SPIN-OFF MODASI
Cem Yılmaz, 'Ali Tınay' karakterini sinemaya uyarlayarak eminim ortaya başarılı bir spin-off örneği çıkartacaktır. Şimdi 'Spin-off nedir?' diyeceksiniz. Spin-off; bir yan karakterin, seriden bağımsız olarak başka bir hikayenin ana kahramanı olmasıdır.
Yani bir nevi 'Bu karakter tuttu, yeni film senaryosu yazacağımıza bu karakter üzerinden devam edelim' demektir. Sevilen karakterlerin her zaman bir hayran kitlesi vardır ve bu popülariteyi spin-off'la hayata geçirme fikri son derece mantıklı bir iştir.
Spin-off'un dünya sinemasında çok iyi örnekleri var; hatta bazı film karakterleri o kadar başarılıdır ki, bu başarı istemeden de olsa filmin önüne geçer. 'X-Men'den sonra 'Wolverine'in uyarlaması en iyi spinoff yapımlara örnektir. 'Madagaskar Penguenleri' ise en iyi spin-off animasyonlarından biridir.
Önümüzdeki hafta vizyona girecek 'Niyazi Gül Dört Nala' isimli filmin ana karakteri de Ata Demirer'in TV programında yarattığı bir karakterdi; başarılı bir spin-off olacağını düşünüyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA